De la healthy food „blogger” la tehnician nutritionist

Sunt recunoscatoare pentru fiecare impresie pozitiva si apreciere pe care o primesc referitoare la toata activitatea mea cu acest blog (retete, postari, inspiratie zilnica de mese sanatoase pe contul de Instagram in Stories si Feed) asa ca abia asteptam sa povestesc mai multe despre noutatile aparute in acest sens.

In ultimele 8 luni de zile (octombrie 2018 – mai 2019) mi-am dedicat in totalitate timpul acestei pasiuni pentru nutritie si alimentatie sanatoasa urmand un curs de technician nutritionist acreditat.

Am luat aceasta decizie deoarece mi-am dorit in primul rand sa investesc in educatia mea precum si sa pot oferi sfaturi documentate acelor oameni cu care interactionez pe blogul meu si care imi cer ajutorul in ceea ce priveste trecerea la un stil de viata sanatos, imbunatatirea starii lor de sanatate prin recompozitie corporala si slabit sanatos dar si mentinerea rezultatelor obtinute.

In aceste frumoase luni de pregatire la Fitness Scandinavia am participat la cursurile teoretice, am citit si am acumulat cunostiinte, am pregatit teme, proiecte si am luat parte la diferite evaluari. Mi s-a parut extrem de provocator sa invat sa alcatuiesc diete in functie de starea de sanatate a clientului si de afectiunile pe care acesta le are (boli renale, digestive, diabet).

Este complet diferit sa ai anumite notiuni de baza in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa si combinatiile alimentare sau sa aprofundezi acest domeniu si sa stii exact cum sa abordezi diferite tipologii de oameni si ce anume li se potriveste fiecaruia in parte (sportivi, adolescenti, copii, gravide, mamici care alapteaza, persoane cu diferite probleme de sanatate, persoane in varsta, etc).

Pentru examenul final care a avut loc acum cateva saptamani, am lucrat in aceasta perioada cu cateva cazuri de clienti reali pe care i-am ajutat sa isi atinga obiectivele actuale si sa piarda sanatos kilogramele nadorite precum si sa isi imbunatateasca analizele medicale si compozitia corporala.

Nu m-as fi gandit niciodata ca dintr-un blog culinar si poze cu mese sanatoase voi putea ajunge pana aici si ca voi putea schimba viata unor oameni prin pasiunea mea! Aceasta este pentru mine cea mai mare motivatie pentru care imi doresc in continuare sa ma dedic acestui domeniu.

Nu consider atat de important faptul ca am obtinut o diploma in sine, nu acesta a fost scopul meu. Pentru mine sunt importante cunostiintele acumulate si experienta practica rezultata din colaborarea directa cu tipologii de oameni diferiti. Ma bucura posibilitatea pe care o am acum de a colabora cu clinici de nutritie, spitale, gradinite, cluburi de fitness, centre de infrumusetare, etc.

Am inceput momentan sa lucrez in mediul online pentru a crea meniuri si planuri alimentare personalizate deoarece este cea mai la indemana si mai actuala metoda atat pentru mine cat si pentru persoanele cu care colaborez. Cu siguranta experienta mea de acum 3 ani de zile in care am fost la randul meu in postura de persoana care trebuie sa slabeasca 20 de kg ma ajuta foarte mult sa inteleg si latura afectiva si emotionala a acestui proces deloc simplu.

Provocarea mea cea mai mare la momentul actual este aceea de a ajuta oamenii sa capete o educatie alimentara, si sa constientizeze problemele de sanatate pe care le pot preintampina avand un stil de viata echilibrat.

Consider ca acest curs mi-a deschis noi orizonturi si chiar daca a presupus atat de multe etape si informatii este doar inceputul intrucat nu voi inceta sa aprofundez acest domeniu extrem de complex.

 

Comments are closed.